Hej!

Jag heter Anna Henriksson och bor och arbetar några mil utanför Göteborg. Böcker har alltid varit det roligaste jag vet, förutom formgivning av dem som man kan se på denna hemsida så har jag också utbildat mig som bibliotekarie och jobbat i bokhandel i många år. Så man kan nog säga att jag är en riktig bokmal! Att formge böcker är nog ett av de roligaste jobben i världen och kombinerar mina båda passioner: berättandet i text och i bild! Det är alltid lika spännande att sätta sig ner och försöka tolka en text så att den hittar fram till just sin läsare och att få arbeta kreativt är fantastiskt!

 

 

NÅGRA RÖSTER OM MITT ARBETE:

Klicka på rubrik för fullständig recension!

ENLIGT O:

"Jag måste också säga att jag absolut älskar omslaget av Anna Henriksson, som är otroligt snyggt och dessutom fångar stämningen i boken perfekt. Omslag är riktigt viktigt för mig och det här omslaget lockar verkligen till läsning. När jag gick in på Henrikssons hemsida Pixelpiraya och såg de andra omslagen hon gjort, står det klart att det här är en riktig omslagskonstnär. Mycket imponerande."

BARNBOKSPRAT:

"Den här boken fångade mitt intresse tack vare sitt snygga omslag (gjort av Anna Henriksson/Pixelpiraya) som verkligen förmedlar en känsla för storyn."

BOKMÄRKT:

“Stort eloge till bokförlaget Styxx Fantasy som har lyckats förpacka böckerna otroligt bra. Böckerna är så himla fina! För en gång skull är de svenska mycket finare än de engelska. Älskar allt som finns i omslaget, symbolerna,  stämningen och att allt går i svart, vitt och grått utom texten (som varierar för de olika delarna i serien rosa i del ett och ljusblå i del två). Ja, till och med med flickan på framsidan trots att jag ogillar riktiga människor på bokomslag. Sedan som pricken över i:et är kanten på bladen färgade i svart. Jag älskar även att de har skrivit ut vilken del i serien boken är. Bokomslaget har verkligen allt jag kan önska mig.”

 BOKHORA:

“Jag tycker inte att det är fel att börja med att säga att Styxxs böcker är väldigt fina. Sidorna är liksom svarta, så ”Legend” ser nästan ut som ett dvd-fodral. Det tilltalar mig.”

DAST MAGAZINE:

“Ännu en fullträff från Styxx förlaget. En ovanlig roman med många bottnar i mycket snygg förpackning av Anna Henriksson som är en grafisk formgivare. Här måste jag berätta en personlig historia om omslagets attraktionskraft. Jag läste boken vid poolen på ett jättehotell på Malta. Jag råkade tappa boken på flygplatsen vid avresan. Det fanns flera hundra svenska och engelska resenärer i hallen. ”Där är han, han som läste boken på hotellet!” ropade en snäll dam på flygplatsen och pekade ut mig för reseledaren som hittade min bok. Prata om iögonfallande omslag som fångade omgivningens uppmärksamhet. En kul händelse – tack vare medresenären kunde jag avsluta boken och skriva dessa rader.”

DAST MAGAZINE:

“Ett extra plus för bokens grafiska utformning. Eloge till Styxx Fantasy förlaget och deras formgivare Anna Henriksson. Svärtan i kombination med den blodröda färgen och örnarna på omslaget höjer läslusten.”

BOKHYLLAN:

“De här böckerna från Styxx Fantasy är ju sjukt snygga och jag vill verkligen samla på mig alla.”

SWEDISH ZOMBIE:

“Anna Henriksson har designat en väldigt snygg bok. Det dramatiska omslaget i grönt och vitt kontrasterar vackert mot det svarta snittet. Det är inte fy skam att få en häftad bok att kännas så lyxig.”

“Styxx Fantasy eller rättare sagt Anna Henriksson skämmer bort bokköparen med snygg design. Även den här boken ser utmärkt ut med det svarta snittet vilket har blivit förlagets mycket lyckade signum.”

MYTHOTOPES:

“Kabusa, under sitt imprint Styxx Fantasy, har i redaktören Anna Henriksson en verklig tillgång (framför allt eftersom hon också står för omslag och grafisk form) som jag hoppas att de kommer att utnyttja mer i framtiden – gärna mycket mer. Resultatet är att Udda verklighet är både visuellt tilltalande och litterärt bra, något som är nog så viktigt. Detta är en bok som kan dra nya läsare till fantasylitteraturen helt enkelt genom den inte uppfyller fördomarna mot genren [...] Hennes talang syns även i designen av t ex Richard Mathesons Legend (I Am Legend) och omslaget till Mats Ahlstedts Mordet på Ragnhildsholmen.”

FIKTIVITETER:

“Den oerhört snygga (omslagsbilden, typsnittet, de svärtade kanterna…) och intressanta De vassa tändernas skog damp ner i brevlådan.”

FIKTIVITETER:

“Jag [har] läst första delen i Styxx (som fortfarande ger ut sjukt snygga böcker) nya skolvampyrserie Vampyrerna i Morganville.”

 BOKSLUKARENS BLOGG:

“Styxx Fantasy fortsätter att inte göra mig besviken med sina otroligt bra böcker och snygga omslag.”

BOKMALANDE:

Styxx utgåva – med sin vackra omslagsbild och de svärtade kanterna – har mötts av spontana utrop av beröm från alla jag visat den.

THE CURIOUS CASE OF THE BOOKS:

“Att Styxx förlag gjort ett så bra jobb med omslag, översättning och layout skadar verkligen inte heller. Jag kommer å det snaraste behöva införskaffa boken för att stilla ha-begäret.”

BEROENDE AV BÖCKER:

“Som alltid så är [Styxx Fantasys] omslag fantastiskt snygga.”

POCKETLOVER:

“Vårens nyheter från Styxx förlag ser jag verkligen fram emot. Som vanligt levererar de inte bara bra böcker utan de är också så snygga! Jag bara älskar det svarta snittet. Älskar!“

SARAHS BLOGG:

“Boken är ohyggligt snyggt gjord. Önskar att böcker jag gillar kunde ha så snygga omslag.”

BOOKLOVER:

“Så snygg…”

BOKMILASKOGEN:

Cred går även till Styxx Fantasy för det snygga omslaget med sidor som har svarta kanter! Känns mycket lyxigt och är betydligt finare än de amerikanska omslagen.

NELLONS BOKBLOGG:

“Omslaget är skitsnyggt! Älskar de svarta kanterna.“

BOHUSLÄNINGEN (om I den tysta minuten mellan):

 “Omslaget är ursnyggt.”